Αρχάγγελος Ραγουήλ
B114 - Μέσο Κοραλλί/Βαθύ Ματζέντα
Γεννήθηκε στις 11:11 Ώρα Γκρίνουιτς, στις 11 Νοεμβρίου 2015.

Ο πρωταρχικός στόχος του B114 είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, ο τρόπος που σχετιζόμαστε αναμεταξύ μας. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που επιτρέπουν πραγματικά στους άλλους να είναι αυτό που είναι. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ συχνά δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι αυτό που είναι κι έτσι είναι δύσκολο να μην έχουμε προσδοκίες ο ένας για τον άλλο. Με αυτή την έννοια μπορούμε να βασιστούμε στον Ραγουήλ, όντας ένας μεσολαβητής που βοηθάει ή αποκαθιστά την αρμονία οπουδήποτε υπάρχει δυσαρμονία.

Στην Ιουδαϊκή παράδοση, ο Ραγουήλ αναφέρεται ως ο Αρχάγγελος της αρμονίας και της δικαιοσύνης, γνωστός πως θεραπεύει-επιλύει διαφωνίες ή παρεξηγήσεις. Ο Ραγουήλ διαχειρίζεται τις σχέσεις ανάμεσα στου αγγέλους και τους ανθρώπους. Έχει λεχθεί ότι ο Ραγουήλ είναι ένας Αρχάγγελος που επιβλέπει την εργασία και την εξουσία των άλλων Αρχαγγέλων.

Όπως συμβαίνει με τα ζώα ή τα φυτά, έτσι και οι σχέσεις μας χρειάζονται φροντίδα, προσοχή και γαλούχηση. Η τοποθέτηση της αγάπη μας στα μικρά πράγματα αυξάνει την αγάπη στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Δεν έχει να κάνει πάντα με το να έχουμε την ίδια γνώμη ή άποψη με τους φίλους μας, όσο με το πώς μπορούμε να ακούμε ως φίλοι και να προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε την οπτική των άλλων όπως κάνουμε εμείς με τη δική μας. Ο Αρχάγγελος Ραγουήλ φέρνει συγχώρεση, ειρήνη και ηρεμία ανάμεσα στους ανθρώπους και θεραπεύει τις παρεξηγήσεις. Ο Ραγουήλ μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια νέα επίγνωση για όλες τις σχέσεις μας.

Όσο πιο άξιοι νιώθουμε μέσα μας, τόσο λιγότερη θα είναι η αίσθηση της έλλειψης στις σχέσεις μας με τους άλλους. Για να μπορούμε να βλέπουμε και τις δύο πλευρές μιας κατάστασης, βοηθάει επιφέροντας ισορροπία σε κάθε επακόλουθη δράση. Στον Ραγουήλ υπάρχει επίσης μια ισχυρή μη-επικριτική ποιότητα. Καθώς φέρνουμε την πιθανότητα της μη-επικριτικής επίγνωσης στον εαυτό μας, μας βοηθάει επίσης να μην κρίνουμε τους άλλους. Αυτή είναι η διάσωση του κοραλλί.

Κάποιες φορές μπορεί να αισθανόμαστε πως μας κακομεταχειρίζονται ή πως δεν μας σέβονται. Μπορούμε άραγε να αντιληφθούμε ότι αυτή η κατάσταση ξεκινάει μέσα μας κι όχι έξω από τον εαυτό μας; Με τη χρήση του Ραγουήλ έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα νέο είδος αυτοπεποίθησης, μια νέα αίσθηση αυτο-αξίας.

Το 114 είναι επίσης σαν μια πύλη για να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα αφορούν το ηλιακό πλέγμα και να προχωρήσουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να εξελιχθούμε στο ταξίδι της εξατομίκευσης (το τιρκουάζ είναι το συμπληρωματικό-αντίθετο του κοραλλί). Το 1 είναι η φυσική μας διάσωση. Βοηθάει πάντα να ενσωματώνουμε πράγματα και καταστάσεις σε φυσικό επίπεδο και αυτό τονίζεται διπλά στον Ραγουήλ μαζί με τη γείωση του 4.

Όταν παρουσίαζα το σεμινάριο Δασκάλου-Εισηγητή Aura-Soma Essentials (Βασικά Στοιχεία Aura-Soma) στην Ιαπωνία πριν από λίγες ημέρες, ένιωθα έντονα να έρχεται κοντά μου η φυσική διάσωση του 14. Αυτό θα μπορούσε να αφορά μια πραγματική ευκαιρία για να σχετιστούμε με το αστέρι, όχι από επάνω ή απ’ έξω, αλλά να γίνουμε το αστέρι που είμαστε.

Η κοράλλι διάσωση μας προσκαλεί να προχωρήσουμε πέρα από την επίκριση, για να αναγνωρίζουμε και να γαλουχούμε τον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξής μας, για να μπορούμε να σχετιζόμαστε με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη από αυτό το μέρος μέσα μας. Καθώς συνειδητοποιούμε πτυχές του εαυτού μας, μπορεί να μας είναι δύσκολο απλά και μόνο να τις παρατηρούμε, και να μην εμμένουμε σε αυτές. Ο Ραγουήλ μας ζητάει να εκφράζουμε το καλύτερό μας κάθε στιγμή. Όταν δίνουμε φροντίδα στον εαυτό μας και είμαστε ευγενικοί μαζί του βελτιώνεται η ποιότητα σε όλες τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Ο Ραγουήλ μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπερνάμε τη σύγκριση. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να τιμούμε το μονοπάτι μας. Με τον ίδιο τρόπο είναι επίσης σημαντικό να τιμούμε και το μονοπάτι των άλλων. Ο καθένας μας μπορεί να είναι μέρος της λύσης, αν τιμούμε ο ένας τον άλλον, κι έτσι η παύση της σύγκρισης μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη. Μία από τις βασικές κρυσταλλικές ενέργειες μέσα στον Ραγουήλ είναι η Ακουαμαρίνα, η οποία μας βοηθάει να είμαστε ακέραιοι με τον εαυτό μας και να εκφράζουμε την αλήθεια μας από την καρδιά· μας βοηθάει επίσης να είμαστε σε ευθυγράμμιση με τις βασικές αξίες της ψυχής μας.

Το βαθύ ματζέντα υπάρχει για να μας υπενθυμίζει πάντα ότι μπορούμε να τοποθετούμε τη φροντίδα και τη ζεστασιά στα μικρά πράγματα, σε εκείνα τα πράγματα που συνήθως κάνουμε αυτόματα ή ασυνείδητα. Συγκεκριμένα, το βαθύ ματζέντα εδώ σε σχέση με το μέσο κοραλλί, στον Αρχάγγελο Ραγουήλ, προσπαθεί να διασώσει την επίγνωσή μας για να μπορούμε να είμαστε περισσότερο συνειδητοί σε ό,τι κάνουμε, να είμαστε παρόντες ή προσεκτικοί σε όλες μας τις πράξεις. Υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στον σκοπό του Ραγουήλ και στη Δασκάλα Λαίδη Πόρσια.

Ο Ραγουήλ αφορά τη δικαιοσύνη και την αρμονία κυρίως σε σχέση με τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. Όταν προσφέρουμε απρόσκλητες συμβουλές ή απόψεις αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους άλλους και εδώ ο Ραγουήλ μας υποστηρίζει να περιμένουμε μέχρι να μας ζητηθεί, στην πραγματικότητα να ασκήσουμε ένα αξίωμα της Aura-Soma: την «μη παρεμβατικότητα». Ο Ραγουήλ προσφέρει μη-επικριτική επίγνωση για να δίνουμε στους άλλους το χώρο να έρχονται σε επαφή με τις δικές τους ενοράσεις ή με την αλήθεια τους και να μην επιβάλλουμε το οτιδήποτε.

Αισθάνομαι πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την εποχή. Συχνά παρέχονται συμβουλές όταν αυτές είναι απρόσκλητες, κάτι που δεν είναι χρήσιμο. Πολλές φορές αυτό γίνεται στο όνομα της φροντίδας ή της αγάπης, με αντίθετο όμως αποτέλεσμα. Ο Ραγουήλ μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε πραγματικά μη παρεμβατικοί, να προσφέρουμε έναν υποστηρικτικό χώρο έτσι ώστε όσοι σχετίζονται μαζί μας να μπορούν να βρίσκουν τη δική τους αλήθεια ή να έρχονται σε επαφή με τη δική τους αντίληψη.

Ένας από τους λόγους που ο Ραγουήλ περιέχει έναν σπόρο αλλαγής μέσα στο σύστημα Aura-Soma είναι επειδή αυτός ο Αρχάγγελος μας βοηθάει να επιστρέψουμε στην αρμονία, στις βασικές μας αξίες ή αρχές. Όταν αποβάλλουμε την επίκριση και απλά καλλιεργούμε την επίγνωση, έχουμε τη δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε περισσότερα, να έχουμε μεγαλύτερη διαύγεια, κάτι που αποτελεί μέρος εκείνου που ο Ραγουήλ μας προσφέρει αυτή την εποχή.

Όταν ο Ενώχ επισκέφθηκε το θνητό κόσμο, ήταν ο Ραγουήλ που τον μετέφερε ανάμεσα στους κόσμους. Ως Φίλος του Θεού, ο Αρχάγγελος Ραγουήλ μας θυμίζει αυτό που επειγόντως πρέπει να θυμηθούμε.

Όταν έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε, ο Ραγουήλ μας υπενθυμίζει να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί και να στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτό που συμβαίνει ή σε αυτό που κάνουμε τώρα.

Με αγάπη, όπως πάντα

 
Aura-Soma Products Ltd.
South Road, Tetford, Lincolnshire, LN9 6QB, United Kingdom
t: +44 (0) 1507 533 581      f: +44 (0) 1507 533 412      e: info@aura-soma.co.uk

Aura-Soma Academy |  Dev Aura |  AEOS |  Pegasus |  Shire Farm

To remove yourself from this Mailing List, please send an email to unsubscribe@aura-soma.net