Αρχάγγελος Κασσιήλ
B113 - Σμαραγδένιο Πράσινο/Μέσο Λαδί
Γεννήθηκε στις 08.00 π.μ. Βρετανικό Θερινό Ωράριο (BST), στις 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αρχάγγελος Κασσιήλ συνδέεται με τον πλανήτη Κρόνο. Είναι κυβερνήτης του Σαββάτου ή της ημέρας της ανάπαυσης, της παύσης που κάνουμε στο τέλος της εβδομάδας για περισυλλογή. Ο συνδυασμός Σμαραγδένιο Πράσινο/Μέσο Λαδί φανερώνει το ταξίδι από το ηλιακό πλέγμα προς την καρδιά. Μας προσφέρει την ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη μετάβαση από ένα νέο επίπεδο ελπίδας, καθώς αφήνουμε πίσω μας τις απογοητεύσεις του παρελθόντος. Η μνησικακία και η πικρία μεταμορφώνονται, όχι σε ευσεβείς πόθους, αλλά σε μια νέα αίσθηση ελπίδας.

Ο Κασσιήλ συχνά θεωρείται ως Παρατηρητής, εκείνος που από την άποψη της Aura-Soma συνδέεται με την Κοραλλί ή την Απαλή Κοραλλί ενέργεια. Κατά μία έννοια ο Κασσιήλ παρακολουθεί αντί να είναι ενεργός ή να παρεμβαίνει στις ανθρώπινες καταστάσεις, εκτός αν κάποιος τον επικαλεστεί. Συγκεκριμένα, στα Καμπαλιστικά κείμενα αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται στον Κασσιήλ να παραμβαίνει στα ανθρώπινα συμβαίνοντα.

Από την άποψη της Aura-Soma είναι πραγματικά σημαντικό να αναφέρουμε πως ειδικά αυτή την εποχή χρειαζόμαστε υποστήριξη και ότι η αλήθεια που κρύβεται μέσα στην καρδιά μας μπορεί να συνδεθεί με την παρατήρηση, το να «μη γνωρίζουμε». Αυτό μπορεί να φαίνεται ως μια αρκετά πολύπλοκη κατάσταση, όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό. Το να γνωρίζουμε πως «δεν γνωρίζουμε» είναι θεμελιώδες. Είναι κάτι που μέσα από την ευγνωμοσύνη, μέσα από μια αίσθηση κενότητας, ανοίγει την πόρτα σε μια βαθιά αίσθηση που πηγαίνει πέρα από ένα αγαπημένο πρόσωπο, στην πηγή της αγάπης της ύπαρξης. Αυτή τη χρονική στιγμή ο Κασσιήλ αντιπροσωπεύει κάτι από αυτή την ενέργεια, του πως μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με αυτήν την ενέργεια για τον εαυτό μας μέσα από μια επαναξιολόγηση του «ΕΓΩ ΕΙΜΙ».

Μια νέα προοπτική πνευματικής αυτοπεποίθησης γεννιέται.

Ο Κασσιήλ είναι επίσης ένας Αρχάγγελος που σχετίζεται με τα βαθιά επίπεδα της κυτταρικής μνήμης, ιδιαίτερα με την κυτταρική μνήμη γύρω από το καλούπι ή τις δομές, που αποτελούν τα μοτίβα της έντασης που έχουν αναδιαμορφώσει την καρδιά. Αν μπορούμε να φανταστούμε τον Κασσιήλ ως την αγάπη που είναι «πέρα από κάθε κατανόηση», μια αγάπη που είναι απολύτως χωρίς όρια (απεριόριστη), τότε ο Κασσιήλ μπορεί να μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε τον πόνο που βρίσκεται στην καρδιά μας, την αίσθηση της προδοσίας ή της απογοήτευσης. Τόσο η Καμπαλιστική όσο και η Ιουδαιο-Χριστιανική παράδοση έχουν επικαλεστεί και εργαστεί αρκετά με τον Αρχάγγελο Κασσιήλ. Όλα τα κείμενα αναφέρουν πως είναι ένας Αρχάγγελος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Λέγεται πως ο Κασσιήλ είναι ένας μοναχικός Αρχάγγελος, ο οποίος κανονικά δεν συνδέεται με άλλους Αρχαγγέλους. Ο μοναχικός και μελαγχολικός Κασσιήλ χύνει δάκρυα απελευθέρωσης και μέσα από τη βαθιά θλίψη φέρνει μια νέα αίσθηση του χώρου και του τόπου. Το περιστέρι διώχνει όλα όσα μας προβληματίζουν πάνω ή μέσα στο στίβο της ζωής. Καθώς η κατεύθυνση γίνεται σαφέστερη, οι δυσκολίες μας μεταμορφώνονται μέσα από το βάθος της αγάπης.

Καθώς ερχόμαστε πιο κοντά στην αλήθεια της καρδιάς, μέρος της λειτουργίας του Κασσιήλ αφορά μια αίσθηση βαθιάς μοναξιάς και μοναχικότητας, που είναι παρόμοια με την κατάσταση της ενότητας (στα αγγλικά η συνδεση της λέξης aloneness με την έκφραση «all-one-ness»). Αυτό αποτελεί μέρος της ενέργειας αυτού του συνδυασμού. Η ενοποίηση, το νέο πνευματικό βασικό χαρακτηριστικό, η αίσθηση της ενότητας πέρα από την παράδοση ή τη μορφή.

Μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε τον Κασσιήλ ως έναν Αρχάγγελο του Πυρός, μια καθαρτήρια φωτιά, μια φωτιά σαν την πρωταρχική Δημιουργία. Εδώ θέλω να αναφέρω πως υπάρχει μια αίσθηση για ένα νέο ξεκίνημα μέσα στην Aura-Soma, η ίδια ώθηση που υπήρχε και στο ξεκίνημα. Μια εκ νέου δόνηση του Ντο της οκτάβας μέσω της οποίας η Aura-Soma ξεκίνησε, για να επανακαθιερώσει τα νέα ξεκινήματα μέσα στο σύστημα Aura-Soma. Υπάρχουν αρκετές συγχρονικότητες σε όλο αυτό, πάρα πολλές για να αναφέρουμε εδώ, όμως αρκεί να πούμε ότι αυτός ο Αρχάγγελος υπάρχει για να μας υποστηρίζει να επανακαθιερώσουμε την πρωταρχική ώθηση που έφερε την Aura-Soma σε ύπαρξη· αυτό που δόθηκε στην Vicky Wall, αυτό που η ίδια εμπνεύστηκε μέσα από αυτή την πρώτη δόνηση του Ντο, πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια. Με την έμπνευση που ο Κασσιήλ φέρνει, αυτό δονείται ξανά σε ένα άλλο επίπεδο.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως ο Κασσιήλ μπορεί να εξισορροπήσει τις αρσενικές/θηλυκές πλευρές μέσα μας, το φως και το σκοτάδι. Τη σοφία και την ευδαιμονία που βρίσκονται στα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξής μας.

Μπορούμε να δούμε πολλές απεικονίσεις του Κασσιήλ ως έναν βασιλιά που ιππεύει έναν δράκο αλλά και ως μια μορφή παρόμοια με εκείνη που απεικονίζεται στην κάρτα ταρό του Ερημίτη. Είναι επίσης ενδιαφέρον το γεγονός πως αυτός ο Αρχάγγελος γεννιέται στην Παρθένο και σχετίζεται με τον Αρχάγγελο Σάνταλφον. Όπως ο Σάνταλφον συνδέεται με τη διαδικασία που τα παιδιά έρχονται και φεύγουν σε αυτόν τον κόσμο και συχνά θεωρείται ως άγγελος των δακρύων, το ίδιο ισχύει και για τον Κασσιήλ.

Η ημέρα της εβδομάδας με την οποία σχετίζεται είναι το Σάββατο και με τον τρόπο που θεωρούμε τον Άνουβη ως τον φύλακα ανάμεσα σε αυτόν τον κόσμο και τον επόμενο, μπορούμε επίσης να θεωρήσουμε πως ο Κασσιήλ μοιράζεται αυτό το ρόλο. Μια ενδιαφέρουσα αναφορά που επίσης έρχεται στο νου είναι πως ο Κασσιήλ είναι ο κυβερνήτης του Έβδομου Ουρανού, του ιερότερου Ουρανού που στεγάζει τον Θρόνο της Δόξης, στον οποίο παρευρίσκονται και οι άλλοι επτά πλανητικοί Αρχάγγελοι. Η εποχή του Κρόνου, της αρχαίας και βαθιάς σοφίας, κράτησε μέχρι που ο Κρόνος έφτασε πολύ κοντά στον ήλιο. Οι δακτύλιοί του σχηματίστηκαν από την ταχεία εξάτμιση των αερίων που προέκυψαν καθώς τα καλύμματα του πάγου αποψύχθηκαν με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Το έργο του Κασσιήλ έχει να κάνει με το κάρμα και μας βοηθάει να ξεπερνάμε τη συμπύκνωση των καρμικών μαθημάτων που λαμβάνουν χώρα. Επίσης έχει να κάνει με τη γεωργία και μας βοηθάει να αναπτύσσουμε όλα όσα χρειάζονται να έχουν οι νέες μέθοδοι καλλιέργειας για να είναι η προσέγγισή τους απόλυτα εναρμονισμένη με την οντότητα της γης.

Το έργο του σχετίζεται επίσης με το διαλογισμό καθώς και με το να μας βοηθάει να κατανοούμε τη σχέση μεταξύ του χρόνου και του θανάτου.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχει να κάνει με τον Κασσιήλ αφορά την πνευματική αυτοπεποίθηση, μια αίσθηση σιγουριάς που έρχεται μέσα από την κατανόηση της πραγματικής φύσης της αξίας του εαυτού.

Φαίνεται σχεδόν αντιφατικό ή παράδοξο να μιλάμε για την πνευματική αυτοπεποίθηση όταν στην αρχή αυτού του κειμένου αναφέρθηκα στην έννοια του «δεν γνωρίζω» και όχι στο τι γνωρίζω. Ίσως κάπου το να γνωρίζουμε ότι «δεν γνωρίζουμε» να αποτελεί μια αίσθηση εμπιστοσύνης στο αστέρι μας, εμπιστοσύνη στην ουσία του εαυτού μας και στον τρόπο που αυτό σχετίζεται με το άνοιγμα μέσα από το λαδί προς την καρδιά. Αυτό στην πραγματικότητα γίνεται μέρος της κατανόησης εκείνου που ο Κασσιήλ μας φέρνει αυτή τη χρονική στιγμή.

Στο σύστημα Aura-Soma θεωρούμε πως το μπουκάλι 10, Πράσινο/Πράσινο, έχει να κάνει με το κάρμα: όπως σπείρεις, έτσι θα θερίσεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που βιώνουμε τώρα είναι συνέπεια των πράξεων του παρελθόντος και πως αυτό που κάνουμε τώρα θα δημιουργήσει τις συνέπειες του ποιοι πρόκειται να υπάρξουμε. Είναι επίσης σημαντικό να θεωρούμε την αλήθεια σαν κάτι που φέρνει χαρά και γιορτή. Μέρος του Κασσιήλ ως παρατηρητή δεν αφορά το να έχουμε μια επικριτική άποψη, αλλά περισσότερο να απολαμβάνουμε αυτό που βλέπουμε. Στα σενάρια που εμφανίζονται στο νου, ο χώρος ανοίγεται για να αποκαλύψουν τον γαλάζιο ουρανό που κρύβεται εσωτερικά.

Το ζώο που συνδέεται με τον Κασσιήλ είναι το κοράκι, το οποίο στο πλαίσιο της Δρυιδικής παράδοσης, συνδέεται στενά με τη Χριστική ενέργεια, πέρα από πολλές άλλες ερμηνείες.

Ο Κασσιήλ έχει επίσης να κάνει με τους ηλικιωμένους, τις διαθήκες και το θάνατο. Τα λουλούδια που σχετίζονται περισσότερο με τον Κασσιήλ είναι το λευκό κρίνο και η βιολέτα, που ήταν επίσης το αγαπημένο λουλούδι της Vicky.

Ενεργειακά, νομίζω πως είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο μπουκάλι, λόγω του συγκεκριμένου συνδυασμού των λίθων που έχουν κληθεί μέσα στα σπαγειρικά βάμματα. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το τιρκουάζ ενώνεται με τον οψιδιανό, δημιουργώντας έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό, καθώς και το διαμάντι με τον όνυχα. Ένας άλλος λίθος που είναι πράγματι σημαντικός σε σχέση με τον Κασσιήλ είναι το Ζαφείρι, ιδιαίτερα το απαλό μπλε ζαφείρι ή το ζαφείρι με μεσαία απόχρωση του μπλε. Πρόκειται για μια ενέργεια η οποία συνδέει τον Αρχάγγελο με άλλες ιδιότητες που διαφορετικά είναι απόκρυφες. Είναι ένας λίθος ο οποίος μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει, επιφέροντας μια αίσθηση αφθονίας, για να αφήσουμε πίσω την αίσθηση της έλλειψης ή αυτό που κρατάει τα μοτίβα στη θέση τους ώστε να στερούμε τη δυνατότητα μιας ζωής με αφθονία.

Ο Κασσιήλ μας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να πάμε βαθύτερα μέσα στο διαλογισμό για να καθαρίσουμε τα καρμικά μοτίβα, προς την κατεύθυνση μιας πιο φωτισμένη άποψης, για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με το πραγματικό μας πνευματικό βάθος.

Ο Κασσιήλ επιφέρει επίσης ενόραση. Όταν σκεφτόμαστε το σμαραγένιο πράσινο και το λαδί χρώμα δεν τα συνδέουμε άμεσα με την ποιότητα της καθαρής όρασης. Μπορούμε όμως να τα αναλογιστούμε σε σχέση με την αντίληψη που έχουμε για την πανοραμική επίγνωση, να μπορούμε να βλέπουμε εκείνα τα πράγματα που βρίσκονται πέρα από τα όρια της δικής μας κατάστασης. Η ενόραση και η επίγνωση να μπορούμε να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου αποτελούν τη διαύγεια που ο Κασσιήλ επιφέρει, βοηθώντας κάποιον να έρθει πραγματικά σε επαφή με τη βαθύτερη αίσθηση της διαίσθησης.

Μπορούμε να αναλογιστούμε αυτόν τον Αρχάγγελο όχι μόνο από την άποψη της Εγκράτειας (113 = 14), αλλά επίσης ιδιαίτερα σε σχέση με τον τρόπο που ο Κασσιήλ μπορεί να μας υποστηρίξει στο να εκφράζουμε την αλήθεια μας, τόσο σε ατομική όσο και σε δημόσια βάση, μέσω της έκφρασης της σοφίας που βρίσκεται εσωτερικά, η οποία φέρνει την ποιότητα του αναλυτικού νου σε ισορροπία με την υψηλότερη διαίσθηση. Υποστηρίζει την ατομική έκφραση που παρουσιάζεται με ήσυχο τρόπο και ακεραιότητα, να εκφράζουμε ήρεμα αυτό που βρίσκεται στο βαθύτερο επίπεδο της σοφία μέσα μας.

Δεν θα σκεφτόμασταν συγκεριμένα την αποτελεσματικότητα του Σμαραγδένιου Πράσινου/Λαδί ελαίου Ισορροπίας σε σχέση με το τσάκρα του λαιμού, όμως αυτός ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι πολύ χρήσιμος στην απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων και των εμποδίων σε σχέση με την ικανότητά μας να μιλάμε καθαρά και να εκφράζουμε την αλήθεια μέσα από τον εαυτό μας.

Ο Κασσιήλ μας ενθαρρύνει να αναζητούμε τη μοναξιά, μέσα από την οποία μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με το βαθύτερο επίπεδο της διαλογιστικής εμπειρίας. Βρίσκοντας τη σιωπή μέσα στη μοναξιά του πνεύματος μπορούμε να απελευθερώσουμε τα καρμικά μοτίβα.

Ο Κασσιήλ είναι ένα αρχάγγελος που επιφέρει υγεία, ο οποίος μας βοηθάει να ερχόμαστε σε επαφή με την ομορφιά που αντλείται από την εσωτερική ουσία, τον βαθύτερο πυρήνα μέσα μας. Όταν αναλογίζομαστε το πως η ομορφιά είναι μια έκφραση της πρόθεσης και των πεποιθήσεων που ενυπάρχουν μέσα μας, τότε ο Κασσιήλ μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με αυτό το ζήτημα. Μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τα μοτίβα του παρελθόντος σε σχέση με τις πεποιθήσεις μας που έχουν να κάνουν με την έλλειψη, οι οποίες εμποδίζουν την ομορφιά της ψυχής να συνειδητοποιηθεί ή να έρθει σε ύπαρξη. Ο Κασσιήλ επιφέρει μια νέα αίσθηση της αλήθειας και του θαύματος της αφθονίας που η ζωή έχει να προσφέρει.

Σε προηγούμενη παράγραφο υπάρχει αναφορά στον Κασσιήλ σε σχέση με τον Ερημίτη στην ταρό, που σχετίζεται αστρολογικά με την Παρθένο. Η κάρτα της Εγκράτειας, σε πολλές διαφορετικές απεικονίσεις της ταρό, σχετίζεται πιο στενά με μια άλλη πτυχή του Κασσιήλ, ο οποίος είναι επίσης γνωστός και ως ο Άγγελος της Εγκράτειας. Στην εικόνα, πολύ συχνά ο Άγγελος της Εγκράτειας στέκεται με το ένα πόδι μέσα στο νερό και με το άλλο πόδι πάνω στη γη, συμβολίζοντας τις συνειδητές και ασυνείδητες πλευρές, κάτι που αποτελεί μέρος της κατανόησης του Κασσιήλ. Αυτό μας δίνει μια ιδέα σχετικά με την αλχημική διαδικασία, την έκχυση των χρυσών υγρών από το ένα δοχείο στο άλλο.

Ο Κασσιήλ είναι επίσης γνωστός ως ο Άγγελος της Γαλήνης.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Κασσιήλ είναι επίσης ότι μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι σε σχέση με την ταυτισή μας με τις φάσεις (χάση και φέξη) της σελήνης ώστε να μην επηρεαζόμαστε από αυτές.

Ο Κασσιήλ μας υποστηρίζει να ακολουθούμε την αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας, η οποία μας βοηθάει να βρισκόμαστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, κυρίως βοηθώντας μας να βρίσκουμε το δρόμο μας προς το μέρος στο οποίο μπορούμε να συνδεθούμε με το Θείο, το σωστό μέρος πάνω στη γη για να κάνουμε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε ώστε να συνδεθούμε με το Θεϊκό Σχέδιο, αυτό που συμφωνήσαμε προτού έρθουμε σε ενσάρκωση.

Ο Κασσιήλ έχει επίσης τη φήμη πως βοηθάει εκείνους που έχουν «φόβο για το νερό», οι οποίοι νιώθουν πως δεν τους αρέσει το νερό. Είναι επίσης υποστηρικτικός σε σχέση με τα σκάφη και τα ταξίδια στη θάλασσα. Είναι περίεργος ο τρόπος με τον οποίο μερικές από αυτές τις αποδόσεις λειτουργούν, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι είμαστε επτά δέκατα νερό και τι είναι αυτό που φοβόμαστε, το οποίο μας αποτρέπει να συνειδητοποιούμε την αλήθεια για τον εαυτό μας.

Με αγάπη, όπως πάντα

 
Aura-Soma Products Ltd.
South Road, Tetford, Lincolnshire, LN9 6QB, United Kingdom
t: +44 (0) 1507 533 581      f: +44 (0) 1507 533 412      e: info@aura-soma.co.uk

Aura-Soma Academy |  Dev Aura |  AEOS |  Pegasus |  Shire Farm

To remove yourself from this Mailing List, please send an email to unsubscribe@aura-soma.net